Quantcast
Channel: Kjøkken – Bergene Holm Blogg
Viewing all 38 articles
Browse latest View live

Åpen Klasse finalister: Selvbygde møbler i nytt og gjenbrukt tre

$
0
0

Her er de tre av 10 finalister i kategorien Åpen Klasse. Alle prosjektene vi har samlet her har bygget flotte møbler i nytt og gjenbrukt tre.


Finalister gruppe 1: Møbler i tre


Rustikk og flott seng

Finalist: Marine Hagen

Martine ville skape et rustikt soverom med innslag av treverk, steinfliser, kalkmaling, naturlige elementer og myke tekstiler. De tegnet en skisse og satte i gang med oppussingsprosjektet. Soverom_1000Sengen er laget av nytt materiale, som de høvlet og skrapte opp, og beiset gråbrun etterpå. De bygde en ramme av treverk, som skulle etterligne bjelker/dragere/stolper. Så snekret de en sengegavl av treverk som ble beiset i samme farge.  Sengegavl_1000Materialene er en blanding av drivved funnet i fjæra og nytt tremateriale kjøpt hos byggevareforretning. Fra før var det furupanel i taket. Dette ble malt hvitt, og er en fin kombinasjon til de mer røffe beisede elementene.

Fagjuryen synes sengen løfter dette soverommet slik paret har ønsket. Rommet fremstår lunt og stemningsfullt, og sengen gjør rommet unikt. Seng_1000

Vil du se hente mer inspirasjon til en rustikk stil kan du lese mer om beiset og strukturbørstet panel her.


Gammelt naust ble vakkert spisebord

Finalist: Susan Gangstad

Dette fine bordet er laget av materialene fra et gammelt naust som stod på familiegården til Susan Gangstad.
Bordet er bygget slik at selv om hver fjøl bare er et par cm tykke, ser bordplaten ut som den er 10 cm tykk. Kraftig Sterk guttDa Susan hørte naustet var blitt revet, dro hele familien for å leite etter noen brukbare fjøler i haugen av det mange ville kalt søppel. Alle mann i arbeid, alle var skeptiske og spesielt bestemoren, som ikke helt kunne forstå at dette ødelagte naustet skulle bli til et bord! (Treverket er fra 1845)

Men, Susan lovet bestemor at når hun ble 90 år samme høst, skulle hun få spise middag på naustet sitt.Sanke materialer DrivvedFørst ble materialene tørket i garasjen i et par måneder.
I mellomtiden tegnet og planla Susan bordet og presenterte planene sine for en dyktig møbelsnekker. Han tok på seg jobben, og drømmebordet ble en realitet. BordDe hadde akkurat nok materialer til et 3 m langt bord. Platen er behandlet med matt hard lakk og beina er bøyd stål. Tett paa

Fagjuryen syntes dette ulike bordet viser flott håndtverk med fine detaljer i måten treverket er rammet inn i ulike retninger. Ytterkanten som gir «illusjonen» om at bordet er så kraftig er et flott grep. I tillegg er det en fin historie, og slike møbler gir mye glede.


Forvandlet potetkjeller til vinkjeller og videre til «Man (and father) Cave»

Finalist: Bernard Radojkic

En typisk potetkjeller er forvandlet til en rustikk, mediteransk bar i dette prosjektet. Alt begynte med en idé om en liten hylle, men ideen utviklet seg til et tre måneders langt prosjekt. Her har Bernhard virkelig har vist faren sin, at selv om det var 13 år siden han sist rørte en hammer på sløyden, så er det liten tvil om at han kan snekre. Her har det ene ført til det andre:)
«Man Caven» er et sted å koble av både alene og med familie og venner. Her er det både serveringsmuligheter og sjakk og dart spill. Vinhylle_1000Vinhyllen utviklet seg fort. Fra en liten hylle gikk den plutselig opp til taket, for så bli en hjørnehylle. Da hele hyllen sto ferdig, syntes Bernhard at det måtte være et bord i samme stil…og til bordet passet krakker til, selvfølgelig. Nye ideer dukket stadig opp…Bord_1000Både vinhylle og møbler er bygget i 48×48 konstruksjonsvirke.Brett_1000Da bordet og krakkene var ferdig måtte de jo ha et serveringssett for shotglass.Vinstativ_1000Musikkstativet er Bernhard aller mest fornøyd med. Ikke en skrue er synlig, og druene som er svidd inn i treet.

For å fullføre det hele, valgte Bernhard å male steinene på veggen, så faren skulle få en (mer eller mindre) ekte vinkjeller.
Kjelleren er 23kvm så det tok sin tid å håndmale steineffekten. Dette ble prikken over i’en for en komplett vinkjeller og senere kalt «Man Cave».Vinkjeller_1000Bernhard er takknemlig for alt og alle som hjalp han å realisere prosjektet, for dette har virkelig åpnet nye dører og gitt han en ny hobby. Uten erfaring og verktøy, og heller ingen erfaring med bruk av elektrisk verktøy. Han fikk han låne det meste av kameraten til faren, som også hjalp til når opplæring eller flere hender trengtes.

Fagjuryen er imponert over både arbeidgleden og utførelsen i møblene som Bernhard har bygget. Det er en ganske så heldig pappa som han har totalforvandlet kjelleren til!

Vil du se de andre finalistene i Åpen Klasse kan du klikke her.

Hva synes du om årets finalister?

Åpen klasse er kategorien der vi samler søknader som enten faller litt utenfor våre kriterier som at søker er ikke er privatperson, (men et lag, forening eller bedrift) eller at trelasten ikke er handlet hos en av våre mange forhandlere. Det er ikke en forutsetning at trelasten er produsert hos oss. Det kan også være at man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene og derfor havner i Åpen Klasse.
I Åpen Klasse er premien på kr 10.000 og juryen vektlegger inspirasjonsevne og kreativitet sterkest.


Har du bygget noe fint og praktisk, eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!


Bord laget av et gammelt naust vant Åpen Klasse foran ballbinge og utemøbler

$
0
0

RoserDet ble en ganske klar seier til Susan Gangstad sitt ulike spisebord i Åpen Klasse i år. Andre og tredjeplassen kan du se lenger ned i innlegget.RosebordDet var en glad vinner som fikk telefon fra juryleder. Hun gleder seg så til å fortelle dette sin bestemor at plankehaugen nå har vunnet Inspirasjonsprisen!

Bestemoren hadde ikke troen på at plankehaugen fra det gamle naustet kunne bli til noe som helst:)Sanke materialerDette fine bordet er laget av materialene fra et gammelt naust som stod på familiegården til Susan Gangstad og det var ikke bare bestemoren som ikke hadde troen på at dette kunne la seg realisere.
Den første snekkeren Susan snakket med bare ristet på hodet da han så de gamle plankene…
Men dyktige møbelsnekker Endre Lorgen i Lorgen Tre og Sånt så dette som en spennende utfordring.

Da Susan hørte naustet var blitt revet, dro hele familien for å leite etter noen brukbare fjøler i haugen av det mange ville kalt søppel.Drivved Alle mann i arbeid, alle var skeptiske og spesielt bestemoren, som ikke helt kunne forstå at dette ødelagte naustet skulle bli til et bord! (Treverket er fra 1845)Sterk guttMen, Susan lovet bestemor at når hun ble 90 år samme høst, skulle hun få spise middag på naustet sitt.

Først ble materialene tørket i garasjen til Susan i et par måneder.
I mellomtiden tegnet og planla Susan bordet og presenterte planene sine for møbelsnekker Endre Lorgen. Han tok på seg jobben, de fant sammen gode løsninger og drømmebordet ble en realitet. Ramme KraftigBordet er bygget slik at selv om hver fjøl bare er et par cm tykke, ser bordplaten ut som den er 10 cm tykk. Plate BordDe hadde akkurat nok materialer til et 3 m langt bord. Platen er behandlet med matt hard lakk og beina er bøyd stål.

Fagjuryen syntes dette ulike bordet viser flott håndtverk med fine detaljer i måten treverket er rammet inn i ulike retninger. Ytterkanten som gir «illusjonen» om at bordet er så kraftig er et flott grep. I tillegg er det en fin historie og familiearv som tas vare på, og slike møbler gir mye glede.SpikerInteriørdesigner, programleder og jurymedlem Halvor Bakke hadde dette spisebordet som sin favoritt, men her er det kun stemmer fra Facebook som har gjort utslaget.


Fargerik andreplass

På andreplass kom fargeglade utestolene laget av  Tio Karmøy (et aktivitets/arbeids-trenings tilbud for personer som av ulike årsaker ikke har funnet sin plass i det ordinære arbeidslivet.)Stol_gressDu kan lese mer om stolene og prosjektet nederst i innlegget her. 


Smart og leken 3.plass

Familien Austrheim har bygget denne stilige ballbingen som endte som nummer tre i år.SkuddLes mer om ballbingen av spiler som endte på 3. plass her. 

Vi takker for alle søknader og gratulerer Susan og familien med seieren og 10.000 kroner! 

Åpen klasse er kategorien der vi samler søknader som enten faller litt utenfor våre kriterier som at søker er ikke er privatperson, (men et lag, forening eller bedrift) eller at trelasten ikke er handlet hos en av våre mange forhandlere. Det kan også være at man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene og derfor havner i Åpen Klasse.
I Åpen Klasse er premien på kr 10.000 og juryen vektlegger inspirasjonsevne og kreativitet sterkest når finalistene velges.


Har du bygget noe fint og praktisk, eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!
( Prosjektet skal være helt ferdig og du kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Godt planlagt moderne sveitser

$
0
0

Finalist: Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan
Byggevarehandel:  Carlsen Fritzøe


For 3 år siden kjøpte Ann-Lisbeth og Thor et lite rødt hus fra ca 1905, som i løpet av årene var blitt sporadisk oppusset. Alt var skjevt, og ingenting hadde blitt gjort av fagfolk, så det meste var på halv tolv.

I starten bodde de i huset som det var, mens de startet en omfattende søknadsprosess for å få bygge ut og totalrenovere huset.  Thor gikk rett i arbeidsklærne etter jobb, og han har jobbet til han sovnet hver kveld. Alle helger og all ferie er også brukt for å skape det hjemmet og eiendommen de ønsket seg og resultatet er blitt virkelig flott.

Stue

I mai 2016 begynte de på tilbygget, og alt utvendig. I slutten av september flyttet de ut av huset for å starte innvendig.

Rive

Absolutt alle rom er totaloppusset og flyttet på.

I mai 2017 kunne de endelig flytte inn igjen. Utenom elektriker og rørleggerjobben har Thor gjort alt selv på kvelder, i helger og ferier. Huset er tilleggsisolert er til TEK10-standard og alle vinduer og dører er byttet ut. I gamledelen byttet de ut husmorsvinduene som var satt inn av tidligere eier, tilbake til datidens krysspostvinduer.

Gamledelen av huset fremstår i sveitserstil fra 1905 både utvendig og innvendig. Både tak og vegger er kledd i panelprofilen Perlestaff.

Tilbygget er funkisstil, som de har jobbet hardt for å få til en fin, men tydelig overgang mellom det nye og det gamle. Den nye delen er bygget listfritt, med kun fotlist av typen Moderne.

Ny del

I rommene i den gamle delen er det en bevisst bruk av ulike
glansgrader i tak, på vegger og listverk som gjør de hvite flatene
spennede.

Vask

Listverk

I den fine utestua er fargene mørkere, noe som gjør at de flotte karmlistene står ekstra godt frem.

Utestue

Denne finalisten i Interiørprisen har også vært med oss tidligere i år, faktisk har Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan vært finalister i både Uteromsprisen og Eksteriørprisen – og i kategorien Eksteriør endte de på en solid, premiert 3. plass.

Her kan du se det flotte uterommet deres

Se familiens hus i finalen i Eksteriørprisen


Juryens kommentarer

  • Den opprinnelige og slitne eneboligen har fått en real «make-over» og fremstår nå i helt ny drakt.
  • Gammel del har fått tidsriktig profilert panel og tilhørende listverk som gir inntrykk av «å alltid ha vært der».
    Det er et visuelt flott grep å male taket i høy glans, taket og panelet kommer svært godt frem.
  • Overgang til ny og moderne del er gjort sømløst med likt gulv.
  • Opphør av listverk i ny del er også en effektfullt grep i skille mellom nytt og tradisjonelt.

Herskapelig og flott hall

$
0
0

Finalist: Kristine Breiland Dalby
Byggevarehandel: Carlsen Fritzøe, Trappespesialisten, Sørum trevare og Hvalberg gård og sag i Holmestrand


Familien kjøpte gården i 2014. Gårdshuset er fra 1906, og de skulle i utgangspunktet fjerne et par vegger i gangen, slik at de kunne erstatte den bratte trappen opp til 2. etg. og få det mer åpent.

Under ser du to bilder av inngangspartiet (med 3 forskjellige gulv/ tepper) silk det fremsto før ombyggingen.Foer_1000 Foer2_1000
Da de begynte å rive i inngangspartiet, oppdaget de fuktskader og dårlig isolering i yttervegger, i taket under badet lå varmekabler rett på hønsenetting osv. Inngangsparti var i så dårlig forfatning, at de valgte å rive alt.

Hele første etasje er revet helt inn til tømmervegg og bjelkelag.

Underveis_1000
Stor og luftig hall
Arkitekt Jan Arve Viken, foreslo å rive badet i andre etasje og lage en stor hall. For å få til den gode trappeløsningen tok de også litt at et soverom oppe. Takoppløftet ble også utvidet fra 1 til 3 vinduer.

De har bygget brede vindusbrett under vinduene, slik at de senere kan bygge bokhyller under.Lenestol
Nede besluttet de å fjerne gjestetoalettet, som lå i hjørnet hvor trappen kommer ned i dag.
Dette ble lagt i tilknytning til vaskerom, til venstre når man kommer inn hoveddøren.
Sikringsskapet sto på veggen ved den tidligere trappen, og alt dette er nå flyttet og det er lagt opp nye automatsikringer, vannbåren varme i alle gulv og skjult elektrisk anlegg.Trapp_500
Familien ønsket å innrede huset som et tradisjonelt gårdshus med “ekte” materialer, og valgte det brede, litt majestetiske Skogenpanelet.
GelenderListverket rundt dører og langs gulv, er spesiallaget på Hvalberg gård og sag i Holmestrand, etter inspirasjon fra et gammelt hus bygget i samme tidsperiode. InnerdorTrappen har også Jan Arve tegnet, etter ønsker fra familien. Trappespesialisten i Holmestrand har laget trappen. YtterdoerDen flotte hoveddøren er levert av Sørum Trevare.

Det har vært viktig å bruke materialer som er ekte, og med tilknytning til lokale bedrifter i nærområdet.

Familien er svært fornøyde med sluttresultatet og opplever at de har fått en varm og innbydende hall å komme inn til. Takhøyden de fikk ved å rive badet i 2. etasje gav muligheten til en vakker lysekrone med stukkatur som det er også i stuene fra gammelt av.
Rosett Lyset som kommer inn gjennom de 3 vinduene er også med på å skape en fantastisk romfølelse.HallDet gjenstår fortsatt en del arbeid i resten av huset, men familien nyter å stå opp til, og å komme hjem til dette vakre rommet!

GangCarlsen Fritzøe, har vært enestående i prosessen. Det samme har Trappespesialisten, Sørum trevare og Hvalberg gård og sag i Holmestrand.


Juryens kommentarer:

  • Smart å rive noen vegger for å åpne opp rommet. Løsning og materialvalg har endret hele inntrykket.
  • Valg av bred panel mener juryen er helt riktig. Mange er redde for å bruke så bred panel, her er panelet med på underbygge både størrelse og luftighet.
  • Pent og gjennomført listverk. Fotlisten, «glattkant med hatt» er med på å løfte veggen.
  • Resultatet er helhetlig, materialbruken binder første og annen etasje fint sammen, gir god romfølelse og et hint av eksklusivitet.

Er dette din favoritt til å vinne Interiørprisen?

Vinner kontaktes og offentliggjøres torsdag 27. september. Premien er 50.000 kroner, blomster og flott plakett.


Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.

– Avstemningen løper frem til onsdag 26. september

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

 

Moderne og maritimt med spilepanel

$
0
0

Finalister: Bodil og Torgeir Sørhaug
Byggevarehandel: XL Bygg


Bodil og Torgeir Sørhaug har nylig ferdigstilt et hus bygd i verneverdige omgivelser. Området de har bygd i ligger på autentiske Børsøra i Skaun kommune i Sør-Trøndelag. Med en mengde reguleringsbestemmelser og samarbeid med Riksantikvar om eksteriøret har det vært en krevende prosess.

Innvendig har de brukt mye treverk i varme toner, med spilehimling i eik og eikefinerplater på vegg.EikDe monterte selv 1500 meter med eikespiler (glattkanter) i taket. KjøkkenKjøkkeninnredningen har samme uttrykk som taket, med benkeskap og skuffer med spor.

Først la de sort akustikkduk, før spilene ble skutt på plass med dykkertpistol. 2. etasje_750På stueveggene har de montert spesialtilpassede eikefinerplater levert av Woodify. LenestolerPlatene ble skrudd på veggen med justerbare skruer i messing. De er mer enn fornøyd både med vegger og tak.

Boligen har fått et eksklusiv og  moderne uttrykk, med et maritimt hint.

Trapp


Juryens kommentarer:

  • Gjennomført bruk av spiler i tak er grunnlaget for søknaden.
  • Bruk av spiler er trendy og riktig bruk gir rommene både «edge» og god akustikk.
  • Juryen liker de bevisste material- og fargevalgene som er gjort i dette huset.
  • Utenfra ser huset mer tradisjonelt ut, men interiørvalgene, samt vindusvalg, gjør huset både moderne og praktisk.
  • Spilene er pent montert med skjult innfesting og bidrar til sømløs og fin overgang mellom rommene.

Er dette din favoritt til å vinne Interiørprisen?

Vinner kontaktes og offentliggjøres torsdag 27. september. Premien er 50.000 kroner, blomster og flott plakett.


Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.

– Avstemningen løper frem til onsdag 26. september

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

Tøft og trendy interiør

$
0
0

Finalist: Inger Lise Heia
Byggevarehandel: Carlsen Fritzøe, Eftevåg


Inger Lise og samboeren har pusset opp et hus fra  70-tallet, som nå fremstår som nytt. U-kjokkenDen største utfordringen med huset var vært å få til en velfungerende planløsning.Vindu Toniton
De bestemte seg for å endre alt og gjøre det så nytt som mulig. De ønsket vegger litt utenom det vanlige, gjerne litt røft, men samtidig ville de ha noe som var enkelt og flott.
Med listverk av typen moderne og en spennende mix av panel og malte flater fremstår interiøret delikat og samtidig tøft.

Inger Lises samboer har gjort det meste av arbeidet, men de har også fått hjelp av venner og familie. Arbeidet har blitt gjort på kveldstid, i helger og sommerferie.

Effektpanelet Midnight Choir
De er veldig fornøyd med hvordan “det nye” hjemmet er blitt. De trives godt med løsningene og fargene de valgte. Inger Lise er aller mest fornøyd med spisekroken, som har sortbeiset panel med glitter. Stol_mcGangene er også blitt veldig bra – der er det kolleksjonspanelet Setergrå. Setergraa Ytterdor

Flere sorte detaljer binder rommene sammen og gir et tøft og litt maskulint uttrykk.

Det er spennende å se at Setergrå “mykner” det opp. På kjøkkenet er det profilen Skygge Rett som er montert med skjult innfesting. Kjokken Sort Hvitmalt


Juryens kommentarer:

  • Et ungt og moderne hjem med beviste materialvalg og samstemte farger.
  • Et hjørne i den åpne kjøkkendelen med effektpanelet Midnight Choir er et tøft og spennende valg mot de ellers hvite panelveggene.
  • «Den sorte tråden» på vegg og kjøkkenelementer gir rommet karakter.
  • Moderne og stilrent listverk, gjennomført i alle rom.
  • Gangområde med beiset panel, Setergrå, gir lun velkomst.
  • Ser nylig ferdig ut.

Er dette din favoritt til å vinne Interiørprisen?

Vinner kontaktes og offentliggjøres torsdag 27. september. Premien er 50.000 kroner, blomster og flott plakett.


Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.

– Avstemningen løper frem til onsdag 26. september

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

Fantastisk kjøkken med foldedør ut i hagen

$
0
0

Interiørprisen 2014 – finalist 5

Barn_1000
I hele 10 år hadde Kari Marte og Tor Harald Frøyset ønsket seg et mer praktisk kjøkken, og spesielt etter at de fikk barn. Det gamle kjøkkenet i andre etasje på det flotte huset (som også er en av semifinalistene til Eksteriørprisen) er svært sjarmerende, med vedkomfyr og gammel utslagsvask. Men i hverdagen ble det nokså upraktisk og ikke hadde man ha tilsyn med barn som lekte ute på tunet fra kjøkkenet.

Familien ønsket å bevare det gamle kjøkkenet, og kom derfor frem til at beste løsning var å bygge på – selv om det store huset har hele 180 kvm i grunnflate. Kjøkkentilbygget tar utgangspunkt i den opprinnelige glassverandaen fra 1912.

Avslapning_1000

Paret ville gjøre så få inngrep i den opprinnelige bygningen til tross for nytt tilbygg. Løsningen ble derfor å beholde de gamle vinduene og det gamle ytterpanelet inne i de nye tilbygget.

Fra inngangsdøra går man først går opp et nivå til den gamle gangen og dagligstua (tidligere klasserom- ettersom bygget er en gammel skole), og deretter ned igjen fra “podiet” til selve kjøkkenet som ligger på bakkenivå.

Mot øst valgte de å sette inn en fire meter bred foldedør ut mot den nye terrassen. På den måten er det tydelig at dette er et nytt tilbygg, og det gjør det enkelt å “lese” bygningen i framtiden.

Kari Marte og Tor Harald Frøyset har hele tiden vært veldig bevisst på materialene som ble brukt skulle være miljøvennlige og av god kvalitet. Norsk, kortreist og ekte treverk  er gjennomgående blitt brukt på tak, vegger og møbler. Vinduer og dører er spesiallaget på et lokalt snekkerverksted. Terrassen utenfor kjøkkenet er lagt med norsk skifer, peisovnen er norskprodusert fra Jøtul i Fredrikstad og miljøvennlig linoleum er benyttet som gulvbelegg innvendig.

For å unngå å bruke plast har familien Frøyset brukt cellulosefiber som isolasjonsmateriale i tak og vegger.

Arbeidskrok_1000

Sittebenker og datahjørnet er egenhendig plassbygget av treverk og det samme er kjøkkeninnredningen. Et gammelt skoleskap fra 1926 er blitt til fine overskap.

En gammel kjøkkenbenk fikk en ny, større benkeplate og hjul med lås og har blitt kjøkkenøy. Lampene (fra 1930-tallet) ble hentet fra en annen gammel skole i bygda da den ble revet.

Kari Marte & Tor Harald Frøyset og de to barna storkoser seg på det nye kjøkkenet. Både sommer som vinter oppholder familien seg i tilbygget som har blitt husets nye hjerte.
Hele historien om dette fantastiske huset (tidligere Skaltorp gamle skole og klokkergård) fra 1862 og alt arbeid som er langt ned i restaureringsprosessen lover vi å dele her på byggebloggen i løpet av våren. Her er det mye spennende historie og  gode tanker rundt bygningsvern og bevaring så dere kan glede dere til neste innlegg om huset til familien Frøyset.


Vil du stemme på kjøkkenet til Kari Marte og Tor Harald Frøyset ?

I kveld starter avstemming på Norske Interiørblogger. Stemmegivningen avsluttes den 03.03. klokken 3.
Det er kun lov til å gi en stemme hver (per IP-adresse). Det vil si at har du både en datamaskin, et nettbrett og en smarttelefon kan du i prinsippet gi tre stemmer. Vi kommer til å sjekke listene  fra Polldaddy den 4.mars slik at de som har stemt flere ganger vil fjernes før endelig opptelling.

Moderne interiør med eikespiler og furupanel

$
0
0

Finalist Interiørprisen 2016


Huset til Ingrid og David Skogvoll er fra 1960-tallet og var blitt bygt på flere ganger. Mye var slitt og det var behov for oppussing. Paret har gjort alt det innvendige arbeidet selv, med unntak av el og rør.
Trapp2_1000Boligen  ligger ca. 4 mil sørøst for Haugesund.
Da Ingrid og David overtok hadde de allerede lagt planer for en skikkelig totalrenovering. De har gjort store fasademessige endringer for å tilpasse huset til endret planløsning og bruk, og kanskje aller mest for å utnytte den flotte utsikten og dagslyset bedre. De har også bygget et lite tilbygg for å få plass til ett ekstra soverom, og for å kunne ha en skikkelig trapp fra hovedetasjen, ned til vinterhage og kjeller.

De ville også ha et mer energieffektivt hus, så tykkelsen på ytterveggene ble doblet.

Inne måtte de sørge for bedre lufting på loft, dampsperre, lekting før de kunne begynne å sette opp innvendige vegger.Skogvoll_oppussing1Høsten 2015 kunne de endelig begynne på innvendige overflater.
Da hadde de bestilt 3,5 km (!!!) med furu glattpanel.Skogvoll_oppussing2Så godt som alle innvendige vegger og takflater i hovedetasjen er kledd med Glattpanel.Skogvoll_oppussing4
Vinkler_1000Overgang tak-vegg er gjort listfritt, og panelet er voksbehandlet for hånd før montering for å få behandlet spaltene mellom bordene som blir synlige ettersom panelet tørker. Et godt tips mange glemmer!

Skråtaket i stuen valgte de å bekle med oljede eikespiler. Dette for å optimalisere akustikken i det store rommet.

Spiletak er effektfult og gir god akustikk og inneklima

Skogvoll_oppussing3Eikespiler er et svært eksklusivt materialvalg, så dette forslaget gikk ikke umiddelbart gjennom budsjettet. Monteringen av spiletaket var en møysommelig og noe utfordrende jobb, men i ettertid er de veldig glade for at de ga stuen det ekstra løftet. De har også valgt eikegulv i heltre i stue, ganger, soverom og flerbruksrom. På kjøkkenet er det linoleumsgulv som binder de to flotte “fargeklattene” ( peisveggen og kjøkkenet) sammen.
Oppussing_1000Trappen har de også bygget selv og består av kun to råvarer; 42 mm tykke eikeplater og underliggende limtrevanger. Trinnene er skrudd og skruehull plugget slik at monteringen er usynlig.
Trapp_1000Som rekkverk rundt trapperommet har de montert stående rundstokk av furu fra gulv til tak. Tøft og annerledes, mente fagjuryen.

De har benyttet mest mulig holdbare, pustende trematerialer for å skape en varm atmosfære og lite vedlikehold.

Piano_1000Fortsatt gjenstår noe arbeid, men det meste i hovedetasjen er nå ferdig. Det som gjenstår er i hovedsak plassbygde møbler i flere av rommene, som tas etter hvert som familien har tid.

I det lange vinduet i stuen har de laget en dyp vinduskarm som er bred nok til at den kan brukes som sittebenk til spisebordet som står langs vinduene.
Stue_1000Her er det brukt bjørkefinerplater som er oljet. Denne lange benken gjør at de slipper å ha ett drøss av ekstra stoler, og de kan ha virkelig rigge til et langbord dersom de skulle ønske det. Det er også en god plass å nyte utsikten til sjøen. Bjørkefiner er også benyttet i entreen.
Gang_1000På kjøkkenet har de laget en avrundet hylle som står i stil til resten av kjøkkenet.
Plassbygde møbler er noe paret koser seg med å lage ettersom de både da får utnyttet plassen best mulig og får solide møbler som er akkurat slik de ønsker.
Kontor_1000På kontoret/lekerommet har de en 4 meter lang kontorpultav furuplater som er oljet og som flittig benyttes både til data, tegning, lekser og syprosjekter.

Ingrid er veldig glad for at de har valgt levende trematerialer i sitt interiør, likevel er hun aller mest fornøyd med at forhold til mann og foreldre fortsatt er godt:) Det vitner om at dette hjemmet har krevd vanvittig stor innsats, men at de heldigvis ikke har glemt det viktigste.

Fagjuryen synes det i dette prosjektet er mange gode og inspirerende løsninger og 3,5 km glattpanel vitner om ekte kjærlighet til trematerialet.


Se årets Interiørprisfinalister

$
0
0

I prisen for Interiør er vi på jakt etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre inne i alle typer private hus og hjem.  Vinneren får 50.000 kroner, plankett og tradisjonen tro, bløtkakefest med representanter fra juryen.

I kategorien for interiør er fagjuryen på utkikk etter gjennomført, helhetlig og gjerne kreativ bruk av listverk og panel i tre. I kategorien for Interiør vi fagjuryens stemmer vektes 50/50 med stemmer vi får inn fra dere som leser bloggen og følger oss i sosiale medier.


Her er årets finalister

Årets finalister har benyttet heltrepanel og listverk på mange spennende måter. Her er det spiletak, kolleksjonspaneler, flott sammensatt listverk og inspirerende materialkombinasjoner.


Finalist nummer 1
Lun og moderne materialmix

Ann Beate Methi fra Brekkestø


Finalist nummer 2
Vellykket møte mellom moderne og tradisjonsrikt

Linda og Petter Hermansen fra Arendal


Finalist nummer 3
Spennende kontrastvegger i lys enebolig

Helen og Fredrik Lillelien fra Sandefjord


Finalist nummer 4
Vakkert sammensatt listverk og flott finish

Kristian og Birte Hansen fra Brevik/Sandefjord


Finalist nummer 5
Spennende former og effektfulle løsninger med panel

Ine Nordahl Lillejord fra Nedenes


Finalist nummer 6
Gjennomført og stemningsfull enebolig

Birger Bekkevold og Merete Holmen fra Hønefoss


Finalist nummer 7
Meget godt håndtverk og et tidløst, flott interiør

Per Kristian Borge fra Grimstad


Finalist nummer 8
Gjennomført fargebruk og imponerende restaurering

Aina Stabæk fra Lier


Juryens topp 4 finalister presenteres på Bygg Reis Deg

Vi vil presentere juryens topp 4 av finalistene fra scenen på Bygg Reis Deg og åpner for avstemming i samme periode som vi deltar på Norges største byggemesse 16.-19.oktober.

Juryleder vil presentere de fire finalistene fra scenen mellom klokken 11.30 – 12.00 på torsdag 17.oktober. Avstemmingen åpner her på bloggen fredag 18. og holdes åpen til og med onsdag 23.oktober.

Vil du besøke oss på Bygg Reis Deg?

Du kan benytte vår kode for å registrere deg for gratisbillett og vi er klare til å gi gode tips og råd til bygg og materialer i tre. Vår presentasjon vil skje på scene 3.

Bruk vår besøkskode: D03-05

Klikk her for å registrere deg


Hvilket interiørprosjekt vinner 50.000 kroner?

Vinner av Interiørprisen vil bli offentliggjort torsdag 24.oktober.
Følg med oss på Instagram, Facebook og her på bloggen:)

Vellykket møte mellom moderne og tradisjonsrikt (Finalist nr. 2)

$
0
0

Finalist nummer 2
Linda og Petter Hermansen


Tekst fra søker

Vi kjøpte et gammelt hus der det originale utrykket var blitt endret gjennom oppussing fra 1950 til 1970-tallet. Huset er opprinnelig fra 1850-tallet, men det brant ned i 1910. Hovedhuset brant helt ned, mens annekset var delvis bevart. Huset ble bygd opp igjen i 1911 på branntomt.

Vi ønsket å restaurere det gamle huset og få tilbake den originale stilen og husets «sjel», kombinert med moderne tilbygg som ikke dominerte.

Huset trengte totalrestaurering for oppgradering til moderne standard. Huset hadde en veldig liten kvist, som både så underdimensjonert ut og hadde liten funksjon i 2.etg. Kvisten ble endret for å stå bedre i stil med huset og for å skape et fornuftig rom i 2.etg.

Vi har hatt samarbeid med et arkitektkontor for å lage tegninger og hjelpe oss med søknadsprosess. Vi bor i et regulert området med gammel sørlandsbebyggelse. Et lokalt byggefirma har vært totalentreprenør for hele prosjektet.

Vi har også fått god hjelp og service fra byggevarehandel, Carlsen Fritzøe Arendal gjennom hele prosessen.


Da vi overtok huset februar 2017 startet restaureringen av de to bygningsmassene som skulle bevares, før det senere ble startet oppbygging av to tilbygg. Innvendig ble alt revet ut helt ned til bæreveggene. Alt av vann og strøm er byttet ut.

Vinduene fra 60-tallet ble fjernet og erstattet med vinduer i gammel stil.


Vi har vært opptatt av materialvalg for å underbygge vårt ønske om å ha «en gammel del» og «en ny del».
I hovedhuset har vi benyttet panelprofilen perlestaff i tak og profilerte lister fra Bergene Holm.


Ellers har vi valgt gipsvegger. I den gamle bua som ble restaurert og tilknyttet boligen har vi et litt enklere og rene uttrykk. Der gikk vi for ferdigbehandlet/hvitlasert glattpanel på vegger og tak med enklere lister uten profiler.

Dette på bakgrunn av at denne bua opprinnelig var ment som tjenestepikebolig. Vi valgte å la bjelkene bli synlige og i samme farge som veggen bak senga, nemlig ferdigbehandlet drivvedgrå.

I det nye mellombygget mellom bua og hovedhuset valgte vi ferdigbehandlet grå slettpanel på vegg og i tak og enkle lister. Veggen til hovedhuset har vi kledd med ytterkledning for å få frem skillet mellom «det gamle» og «det nye».

I det andre tilbygget har vi benyttet samme type panel i gjesterom og bad for å beholde samme uttrykk i rom tilknyttet det nye tilbygget.

I spisestue som ligger i nytt tilbygg ble det hvitoljede eikespiler i taket. De henter opp fargen på parketten som også er hvitoljet eik og fasongen på Svane kjøkkenet som består av hvitoljede eikespiler. Også her har vi valgt å ha ytterkledning på yttervegg av gammelt hus der tilbyggene er «festet på» hovedhuset. Veggen er malt hvit slik som kledningen på utsiden og denne effekten synes godt gjennom store verandaglassdører.

Utbyggingen har vært en lang prosess som i stor grad har gått etter planen med god planlegging og godt samarbeid mellom arkitekt, entreprenør og oss. Det var hele tiden beslutninger som vi måtte ta stilling til, men med råd fra fagfolk som forsto vårt mål med prosjektet har det gått fint.

Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet. Vi synes vi har fått frem husets «sjel», samtidig som det har blitt funksjonelt og godt å bo i. Vi er spesielt fornøyd med hvordan de gamle delene av huset fremstår som hoveddelene, mens tilbyggene ikke dominerer.


Familien Hermansen var i år også finalist i Eksterørpirsen, se eksteriøret deres her.


I år har fagjuryen plukket ut 4 utvalgte finalister som dere kan stemme på fra fredag 18. til og med onsdag 23.oktober. I kategorien for interiør er vi på utkikk etter gjennomført, helhetlig og gjerne kreativ bruk av listverk og panel i tre. Prosjektet kan være lite eller stort – det er inspirasjonsfaktoren juryen vektlegger


Hvilket interiør bør vinne 50.000 kroner og Interiørprisen?
Stem på din favoritt!


Angående avstemningen

  • Avstemningen løper frem til og med 23.oktober.
  • Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.


Vil du søke Inspirasjonsprisen for alle som bygger med tre?

Les mer og søk her : https://www.bergeneholm.no/inspirasjonsprisen

Avstemmingen åpner her på bloggen fredag 18. og holdes åpen til og med onsdag 23.oktober.

Vakkert sammensatt listverk og flott finish (Finalist nr. 4)

$
0
0

Finalist nummer 4
Kristian og Birte Hansen


Tekst fra søker

Kjøkkenet hadde i utgangspunktet en rotete og lite gunstig løsning, med blant annet en stor øy midt i rommet. Den gjorde kjøkkenet mye mindre enn det egentlig var. Åpning inn til stue var også veldig feil plassert i forhold til å utnytte rommet. Her var det mye å gjøre og bare å brette opp armene!

Med en familie på 8 mennesker var vi opptatt av at det skulle bli plass til et langbord med plass til alle og gjerne noen ekstra, noe det ikke var i utgangspunktet. Vi måtte se for oss rommet helt på nytt og ville heller utnytte to langvegger til innredning i tillegg til en plassbygd sittebenk for å utnytte plassen maksimalt.

På veggen valgte vi faktisk liggende rupanel for å få et likt utrykk som den gamle rupanelen som vi hadde beholdt og pusset opp i taket.

Rommet hadde tidligere vært 2 rom og vi måtte også felle ned 2 gulvbord, siden vi valgte å beholde det gamle tregulvet. Vi valgte å male innredning og vegger i lik farge for å få rommet til å virke roligere og større. Som den perfekte avslutning på rommet valgte vi å bruke 3 lister i taket for å få en ekstra høy taklist.

Det ble brukt gulvlist i tak og på vegg og så en taklist som koblet de to listene sammen. Resultatet ble superfint!


Bilder fra ferdig kjøkken

Kanskje mest fornøyd med å bruke lik panel på veggene som det opprinnelig var i taket og taklistene som ble satt sammen av 3 lister. Det gjorde at kjøkkenet fikk den oppmerksomheten det fortjener og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette.


Bilder fra under oppussingen

Listene er fra Bergene Holm og i serien Idyll og Nostalgi, panel og noen gulvbord er kjøpt på Carlsen Fritzøe.
Bra service og fin opplevelse av byggevarehandelen Carlsen Fritzøe.


I år har fagjuryen plukket ut 4 utvalgte finalister som dere kan stemme på fra fredag 18. til og med onsdag 23.oktober. I kategorien for interiør er vi på utkikk etter gjennomført, helhetlig og gjerne kreativ bruk av listverk og panel i tre. Prosjektet kan være lite eller stort – det er inspirasjonsfaktoren juryen vektlegger


Hvilket interiør bør vinne 50.000 kroner og Interiørprisen?
Stem på din favoritt!


Angående avstemningen

  • Avstemningen løper frem til og med 23.oktober.
  • Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.


Vil du søke Inspirasjonsprisen for alle som bygger med tre?

Les mer og søk her https://www.bergeneholm.no/inspirasjonsprisen

Avstemmingen åpner her på bloggen fredag 18. og holdes åpen til og med onsdag 23.oktober.

Vinner av Interiørprisen

$
0
0

Kontraster og gammelt møter nytt gav seier i årets interiørpris, da fire helt ulike hus med helt ulik bruk av tre i interiøret konkurrerte om årets Interiørpris.


Gratulerer til Linda og Petter Hermannsen fra Arendal

Med 38,87% av stemmene fra dere som stemte via bloggen og flest poeng fra juryen var det i år ikke tvil om førsteplassen og prosjektet som nå kan kalle seg årets Interiørprisvinner.

Vinneren får 50.000 kroner og plakett til å henge opp på veggen.

Vinnerinteriøret viser en bevisst bruk av materialer i både renovert bolig og nytt tilbygg. Både gjennom listverksprofiler, ulike panelprofiler og behandlinger har de klart å få interiøret til å henge sammen. Det er moderne spiletak i kombinasjon med gamle bjelker og en fin fargepalett.
Her kan du se flere bilder og lese mer

I begynnelsen av November reiser vi på besøk til vinneren med blomster og kake og lover å dele flere bilder med dere.


Linda og Petter Hermannsen var også finalister til Eksteriørprisen der de endte på en solid 3. plass.

Les om eksteriøret til Interiørprisvinneren


2. og 3. plass

Det ble jevnere mellom årets andre og tredje plass. Her hadde juryen flere stemmer til det stilfulle nostalgikjøkkenet til familien Hansen i Sandefjord, men blant stemmene fra publikum var 10 % flere kommet inn til Ine Nordahl Lillejord fra Nedenes. Dermed ble det interiøret med de spennende materialkombinasjonene og kolleksjonspanelene Midnight Choir og Dusty Copper som endte på 2. plass i år.


Vil du søke Interiørprisen 2020?

Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre. 

Les mer og søk her

Klassisk kjøkken med historiske detaljer

$
0
0
I år 2000 kjøpte Gjermund og Monica en gammel sveitservilla i hjembygda Åmdals Verk. Villaen med navnet Nesmark er fra 1880-tallet og har særpreg med mange flotte detaljer. Etter mange år har villaen merket tidens tann og renovering var nødvendig for å få den tilbake i god stand. Under oppussingen kom Gjermund sitt yrke som tømrer godt med!

Skapte et unikt, varmt og rustikt kjøkken med Hardanger-rose i tre

$
0
0
Diana hadde et kjøkken som hun synes var veldig tamt. Hun hadde lyst på noe kult i tre for å gi varme i rommet - noe treverk absolutt gjør. Diana ønsket seg noe annet enn spiler da hun ville vekk fra det stramme, og inn i det lune.

Oppfylte drømmen om egen trebåt

$
0
0
Eirik fra Knarkvik har seilt i marinen i mange år, og er utrolig glad i sjølivet. Han ønsket seg en egen båt, og for å unngå 3 fots-syken ønsket han seg en stor båt. En trebåt virket da midt i blinken.

Godt planlagt moderne sveitser

$
0
0
Finalist: Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan Byggevarehandel:  Carlsen Fritzøe For 3 år siden kjøpte…

Herskapelig og flott hall

$
0
0
Finalist: Kristine Breiland Dalby Byggevarehandel: Carlsen Fritzøe, Trappespesialisten, Sørum trevare og Hvalberg gård og…

Moderne og maritimt med spilepanel

$
0
0
Finalister: Bodil og Torgeir Sørhaug Byggevarehandel: XL Bygg Bodil og Torgeir Sørhaug har nylig…
Viewing all 38 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>